Zebra zavese mere

Uzimanje tačnih mera je ključno kako biste osigurali da zebra zavese odgovaraju vašim prozorima ili vratima. Evo koraka koje možete pratiti kako biste pravilno uzeli mere za zebra zavese:

  1. Širina prozora: Prvo izmerite širinu prozorskog otvora od jednog kraja do drugog. Ako planirate postaviti jednu zebra roletnu na prozoru, ovo je mera koju treba uzeti u obzir.
  2. Visina prozora: Izmerite visinu prozorskog otvora od vrha do dna. Ova mera će odrediti koliko dugačka zavesa vam je potrebna.
  3. Dubina prozorskog otvora: Takođe možete izmeriti dubinu prozorskog otvora ako želite biti sigurni da će se zebra zavese dobro uklopiti, pogotovo ako postoji prepreka koja bi mogla uticati na spuštanje i podizanje zavesa.
  4. Pazite na prepreke: Uzmite u obzir sve prepreke kao što su kvake, ručke prozora ili vrata, prekidači za svetlo, ili druge stvari koje bi mogle ometati normalno funkcionisanje zebra zavesa.
  5. Podela na segmente: Ako planirate postaviti više zebra zavesa na isti prozor (na primer, jednu sa leve strane i drugu sa desne), morate uzeti meru svakog segmenta zasebno.
  6. Dodatne mere: Uzmite u obzir da li želite da zavese padaju do poda ili samo do prozorskog okvira. Takođe razmislite da li želite da zavese budu u potpunosti spuštene ili delimično podignute kada su zatvorene.
  7. Napomena: Uvek je dobro dodati nekoliko dodatnih centimetara (obično oko 2-5 cm) na svaku stranu i na vrhu kako bi se osigurala dovoljna pokrivenost i sloboda za montažu.

Nakon što uzmete sve potrebne mere, možete ih koristiti prilikom kupovine zebra zavesa kako biste odabrali odgovarajuću veličinu. Ako ste nesigurni ili želite biti potpuno precizni, možete se obratiti profesionalcu za uređenje enterijera ili prodavcu zavesa kako biste dobili dodatne savete i asistenciju.

Korpa
Scroll to Top